21:14 08.12.2018

Порошенко переглянув виставу про історію боротьби українців за свою державу

2 хв читати
Порошенко переглянув виставу про історію боротьби українців за свою державу

Під час робочої поїздки до Львівської області Президент України Петро Порошенко переглянув виставу "Ремінісценції ЮА", де була відображена тема 300-річної боротьби українського народу з Російською імперією за створення української держави, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

Глава держави зазначив, що такі вистави мають важливе значення для збереження історичної пам'яті і для становлення української державності. "Я впевнений, що це має увійти в історію як політичне щеплення від «русского мира». Як символ відродження української нації. Як проект, який варто подивитися для того, щоб зрозуміти, яка величезна відповідальність лягає зараз на плечі всієї української нації. На плечі Президента, на плечі уряду і Верховної Ради, але й на плечі кожної людини, яка має високу честь називати себе українцем", - звернувся він до глядачів.

Глава держави зазначив, що 5-10 років тому більшість українців не знали що таке "розстріляне відродження", що трапилося з представниками української інтелегенції в радянських таборах на Соловках, і чому Микола Хвильовий твердо заявив: "Геть від Москви! - Дайош Європу!".

Президент підкреслив, що українському народові необхідно твердо пам'ятати історичні уроки 100 річної давнини.

"Нам треба пам'ятати події, які відбулися 100 років тому. Господь тоді нам дарував державу ... І все могло відбутися 100 років тому. Але не відбулося, тому що єдності не було. Почалися чвари, протистояння всередині України. А яку ціну за це заплатила наша велика нація ви бачили зараз", - сказав президент, підкресливши, що в ті часи були втрачені життя мільйонів українців, саме через роз'єднаність суспільства.

"Єдине, що нам потрібно - єдність українського народу, єдність української еліти і відповідальність української влади і кожного українця за подальшу долю нашої держави, за майбутнє нашої України", - також зазначив президент.

Президент окремо відзначив, спроби реваншу "проросійських сил" на майбутніх виборах.

"Ми не дамо можливості Кремлю і Московії підірвати нас зсередини. Тому що вони зрозуміли, що на фронті Україну не переможеш. Тому треба спробувати всередині, п'ятою колоною нас підірвати - або московською церквою, або популістами, або зрадниками".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА