08:09 10.12.2018

В уряді Франції вивчають причетність РФ до руху "Жовті жилети"

1 хв читати
В уряді Франції вивчають причетність РФ до руху "Жовті жилети"

Влада Франції вивчає повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "Жовтих жилетів", але поки не прийшла до яких би то ні було висновків, пише в неділю видання "Еко".

Воно зазначає, що цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, - підпорядкована прем'єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомлення, що надійшли, про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для підтримки демонстрантів.

Раніше британська газета "Таймс" з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які надавалася підтримка "Жовтим жилетам". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією. Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство "Блумберг". Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували "Жовтих жилетів" деякі російські державні ЗМІ.

Однак "Еко" зазначає, що поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі. "Зараз ще занадто рано, щоб дати оцінку твердженням "Таймс", - пише французька газета.

"Жовті жилети" вже місяць протестують у Франції проти дій уряду країни. Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на бензин, проте з часом перелік вимог розширився.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА