08:50 10.12.2018

МЗС КНР висловило послу США протест у зв'язку з арештом фіндиректора Huawei Мен Ванчжоу, закликало Канаду її звільнити

2 хв читати
МЗС КНР висловило послу США протест у зв'язку з арештом фіндиректора Huawei Мен Ванчжоу, закликало Канаду її звільнити

МЗС КНР викликало посла США в Пекіні для висловлення протесту після того, як був затриманий фінансовий директор Huawei Technologies Мен Ванчжоу, повідомило в неділю агентство Bloomberg.

"Заступник міністра закордонних справ Китаю Ле Юйчен викликав посла США в Китаї, щоб висловити протест у зв'язку з арештом фінансового директора Huawei Technologies Мен Ванчжоу", - йдеться в повідомленні агентства.

Минулої суботи МЗС КНР також викликало канадського посла, закликавши "негайно звільнити затриману, забезпечити дотримання її прав".

"Китай настійно закликає канадську сторону негайно звільнити затриману, забезпечити дотримання її прав. В іншому випадку це спричинить серйозні наслідки, і Канада понесе повну відповідальність", - йдеться в заяві заступника міністра закордонних справ Китаю Ле Юйчен.

За його словами, арешт канадською владою Мен Ванчжоу в Ванкувері на прохання Сполучених Штатів був "серйозним порушенням її законних прав". Він вважає, що цей крок є "ігноруванням закону", був "нерозумним" і за своєю суттю "вкрай огидним".

Раніше посольство КНР в Канаді повідомило, що Китай заявив канадській владі рішучий протест у зв'язку з арештом громадянки КНР.

Як повідомлялося, Канада заарештувала Мен Ванчжоу, якій загрожує екстрадиція в США за звинуваченням у порушенні торгових санкцій США проти Ірану.

Вперше про розслідування США відносно компанії Huawei написала газета The Wall Street Journal у квітні 2018 року.

За даними видання, починаючи з 2016 року влада США вивчає передбачувану доставку компанією Huawei продукції американського походження в Іран та інші країни в порушення законів і норм США і законів про санкції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА