11:44 10.12.2018

Суд відхилив клопотання про недопустимість доказів із флешки у справі екс-нардепа Мартиненка

2 хв читати
Суд відхилив клопотання про недопустимість доказів із флешки у справі екс-нардепа Мартиненка

Шевченківський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисту колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка про визнання недопустимими доказів, отриманих від Швейцарії на USB флеш-накопичувачі, у справі про заволодіння коштами держпідприємств "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) та "Енергоатом".

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, суд на засіданні в понеділок ухвалив рішення, згідно з яким не вбачає підстав на цьому етапі визнати отримані докази очевидно недопустимими, і має намір вирішити питання по суті в нарадчій кімнаті під час ухвалення остаточного рішення у цьому кримінальному провадженні.

На судовому засіданні відбувається дослідження матеріалів, що містяться на флеш-накопичувачі.

Претензії захисників М.Мартиненка стосувалися перекладу українською мовою швейцарських матеріалів, а також полягали в тому, що адвокати засумнівалися в достовірності роздрукованих із флеш-накопичувача матеріалів.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря М.Мартиненка та інших осіб у справі про заволодіння коштами держпідприємств СхідГЗК та "Енергоатом". Обвинуваченим інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

Зокрема, М.Мартиненку інкримінують заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" під час укладення та виконання контрактів щодо постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS, укладення та виконання контракту між Skoda JS та компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн. М.Мартиненка та деяких інших осіб також обвинувачують у заволодінні коштами ГП "СхідГЗК" у сумі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ГП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учаснику злочинної організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА