12:21 10.12.2018

Н.Савченко на п'ятий день сухої голодовки виглядає дуже погано - сестра

2 хв читати
Н.Савченко на п'ятий день сухої голодовки виглядає дуже погано - сестра

Народний депутат України Надія Савченко на п'ятий день після оголошення сухої голодовки виглядає дуже погано, повідомила сестра парламентаря Віра Савченко.

"Щойно була в Надії на побаченні. П'ятий день сухого голоду!!! Вона виглядає дуже погано", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 5 грудня народний депутат України Надія Савченко прийняла рішення оголосити суху голодовку до моменту забезпечення її прав і свобод згідно з Конституцією України та чинним законодавством.

В інформації зазначено, що нардеп прийняла таке рішення, оскільки слідчі СБУ "шантажують і тиснуть на народного депутата... вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, відновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом у президенти України".

Н.Савченко та її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої справи Савченко-Рубана, розслідування якої було завершено 1 серпня. 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Владимира Рубана Валентин Рибін завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідству.

Н.Савченко, підозрювана в діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади, перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка та надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА