13:00 10.12.2018

76 росіян не пустили в Україну в неділю - Держприкордонслужба

2 хв читати
76 росіян не пустили в Україну в неділю - Держприкордонслужба

За минулу добу 76 громадян РФ не змогли в'їхати на територію України, з них лише один - через порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території, повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Загалом від початку запровадження воєнного стану більше ніж 980 громадян РФ не було пропущено в Україну. За минулу добу - 76 громадян", - сказав О.Слободян у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, більшість росіян не змогла підтвердити мету своєї поїздки в Україну.

"Були також ті, яким прикордонники відмовили у в'їзді через відсутність чинного паспортного документа, тобто були інші документи або термін дії документів закінчився, і лише одного не пропустили через те, що порушив порядок в'їзду на тимчасово окуповані території", - пояснив О.Слободян.

Як повідомлялося, 28 листопада оприлюднено указ президента України Петра Порошенка №393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні", яким запроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року.

30 листопада голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що відомство посилило заходи контролю на кордоні та обмежило в'їзд до країни іноземців, передусім громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Раніше керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що відповідно до законодавства про правовий режим воєнного стану може бути встановлено особливий режим в'їзду/виїзду на територію України. "Це означає, що під час прикордонного контролю, який здійснюється посилено, виділяються групи ризику, з якими проводиться детальніше інтерв'ювання громадян. Це стосується іноземців, особливо громадян Росії", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА