14:01 10.12.2018

У кожного утримуваного в РФ українського військовополоненого є адвокат - омбудсмен

1 хв читати
У кожного утримуваного в РФ українського військовополоненого є адвокат - омбудсмен

У кожного українського військовополоненого, незаконно утримуваного в РФ, уже є власний адвокат, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Оплата адвокатських послуг здійснюватиметься за договорами, які укладатиме в Москві уповноважена особа МЗС України. Всі видатки бере на себе українська держава. Вони складатимуться з гонорару й додаткових витрат, яких потребуватимуть захисники українських моряків. Термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона наголосила, що від початку слідчих дій, від 11 грудня, "кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист".

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року з застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь".

24 українців, які перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року.

Заарештованих моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА