17:31 10.12.2018

Денісова просить Москалькову та Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я Сенцова

2 хв читати
Денісова просить Москалькову та Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я Сенцова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову та радника президента Росії Михайла Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

"З огляду на повідомлення адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе щодо погіршення стану здоров’я його підзахисного, саме – "органічного ураження серця, печінки та нирок", звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової та радника президента Російської Федерації, голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова. Прошу негайно надати вичерпну офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 9 грудня адвокат українського режисера Дмитро Дінзе повідомив, що у політв'язня Олега Сенцова внаслідок голодовки в російській в'язниці виявлено "органічне ураження" серця, печінки та нирок. "Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо, минуть. Наразі 100% прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли завершиться, невідомо", - заявив адвокат в ефірі радіостанції "Ехо Москви" в неділю.

У понеділок, 10 грудня, управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям. Як повідомили "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в понеділок в прес-бюро управління, "за результатами позапланових медичних оглядів, обстежень та лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова О.Г. оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА