06:58 11.12.2018

У Києві на освіту виділили понад 52 млрд грн на наступні п'ять років

2 хв читати
У Києві на освіту виділили понад 52 млрд грн на наступні п'ять років

Постійна комісія з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Київської міської ради має намір направити на розвиток освіти терміном на наступні п'ять років більше 52 млрд грн, повідомила прес-служба Київської міськради.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту депутати підтримали проект міської цільової програми "Освіта Києва на 2019-2023 роки", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, основний акцент зроблено на доступності та відкритості освіти, в тому числі інклюзивної та спеціальної. Також планується розвиток нового освітнього простору. У найближчі п'ять років місто також сконцентрується на фінансовій, кадровій, академічній та організаційній автономії навчальних закладів.

У мерії зазначають, що увага буде приділятися також дошкільній та позашкільній освіті. В цілому програма складається з 11 підпрограм. Документ, окрім того, підтримала постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

"Загальний обсяг коштів, необхідних на реалізацію програми, становить трохи більше 52 мільярдів гривень. Я нагадую, що це на всі 5 років. На 2019, зокрема, планується направити 9,1 мільярда гривень. 10 млрд - на 2020 рік, 2021 рік , і по 11 млрд - на 2022, 2023 роки. Звичайно, протягом зазначеного терміну цифри можуть бути відкориговані. З огляду на тенденцію минулих років, то сума, за можливістю, буде тільки збільшуватися", - цитує главу постійної комісії Київради з питань бюджету Андрія Страннікова прес-служба ради.

У свою чергу голова постійної комісії міськради з питань освіти Ганна Старостенко зазначила, що в умовах реформування освіти значна увага приділятиметься професійному розвитку педагогів.

"Учитель вимагає безперервного вдосконалення. Протягом 2016-2018 років кількість працівників галузі, які підвищували кваліфікацію в інституті післядипломної освіти, збільшилася вдвічі - до 13,6 тис. осіб. Така динаміка зберігатиметься протягом наступних 5 років. Тільки в умовах впровадження "нової української школи" щорічно додатково потребуватимуть навчання педагогічні працівники, які працюватимуть в початковій школі - не менше 5 тис. педагогів до 2020 року і 10 тис. - з 2021 року", - зазначила вона.

Також наголошується, що міську цільову програму "Освіта Києва. 2019-2023 роки" депутати мають розглянути на одному із засідань Київради.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА