07:21 11.12.2018

Іноземець організував фіктивну онлайн-біржу з торгівлі валютою, через яку отримував кошти громадян

2 хв читати
Іноземець організував фіктивну онлайн-біржу з торгівлі валютою, через яку отримував кошти громадян

Співробітники департаменту кіберполіції спільно з детективами поліції Полтавської області під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність групи шахраїв, які під виглядом онлайн-торгів валютними парами (бінарними опціонами) заволодівали коштами громадян.

Як повідомляє в понеділок департамент кіберполіції Національної поліції України, для здійснення злочинної діяльності шахраї створили Інтернет-майданчик, де нібито відбувалися успішні торги валютними парами. У двох їхніх столичних офісах працювали понад 30 найманих працівників.

Свою діяльність шахраї "прикривали" офшорною компанією. Поліцейські встановили організатора і всіх учасників схеми.

"44-річний іноземець організував злочинну схему привласнення коштів громадян. Ця схема діяла під виглядом участі в онлайн-торгах валютними парами (бінарні опціони), використовуючи спеціально створений для цього онлайн ресурс", - сказано в повідомленні.

За схемою, потенційному клієнту пропонувалося взяти участь у торгах шляхом відкриття спеціального демо-рахунку, де організаторами створювалася імітація успішних торгів. Потім громадянина націлювали на відкриття реального рахунку. При цьому з клієнтами працювали оператори офісу, які націлювали їх на внесення якомога більших внесків.

"Аргументували це більшою ймовірністю виграшу. Для досягнення цієї мети зловмисники використовували заздалегідь прописану схему психологічного впливу на жертву. Вклавши гроші, потерпілі не мали можливості їх "забрати" - вони могли тільки поповнювати рахунки. "Система працювала таким чином, що всі торги приводили до повної втрати грошей користувачів", - підкреслили в поліції.

На території Києва поліцейські викрили два офіси, які використовували зловмисники. Всього в цих офісах працювало понад 30 чоловік - як громадяни України, так і іноземці.

Вилучено комп'ютерну техніку, мережеве та серверне обладнання на якому безпосередньо розміщувалася фіктивна біржа, чорнові записи та гроші. Також в одному з офісів виявлені документи офшорної компанії, під "прикриттям" якої діяли шахраї. Вилучена техніка направлена на експертизу.

За даним фактом правоохоронці почали кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують проводити збір доказів протиправної діяльності зловмисників. Встановлюється роль кожного з учасників злочинної схеми, для притягнення їх до відповідальності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА