14:17 11.12.2018

CБУ підтвердила російське громадянство родичів Семочка

2 хв читати
CБУ підтвердила російське громадянство родичів Семочка

Контррозвідка Служби безпеки України підтвердила, що дружина та дочка першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають російське громадянство, йдеться в рішенні Шевченківського райсуду Києва.

"Згідно з інформуванням ДКР СБ України від 26.10.2018 №2/3/4-34352нт, цивільна дружина ОСОБА_4 (С.Семочка - ІФ) - ОСОБА_5 та її донька - ОСОБА_6 мають громадянство Російської Федерації", - йдеться в тексті рішення суду.

Слідство звернулося до суду з проханням надати доступ до телефону С.Семочка та його сім'ї за майже п’ять років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям досліджувати, зокрема, звідки телефонували С.Семочко, його дружина та дочка.

Раніше програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка має будинки поблизу Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки С.Семочко.

Пізніше Служба безпеки України повідомила, що у рамках розпочатого за заявою журналіста Д.Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє оприлюднену в ЗМІ інформацію стосовно С.Семочка.

"Орган досудового розслідування планує підключити до процесуальної співпраці Д.Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин", - додали в СБ України.

Водночас у спецслужбі нагадали, що інформацію про статки та можливе незаконне збагачення С.Семочка перевіряє НАБУ у рамках зареєстрованого ним кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

17 жовтня голова Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника С.Семочка.

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Є.Божок, відповідаючи на запитання членів комітету, сказав, що С.Семочка не позбавлено допуску до держтаємниці. "Позбавити когось допуску до державної таємниці можна лише за рішенням суду", - пояснив він.

Є.Божок не зміг уточнити, чи перебуває автомобіль С.Семочка на балансі СЗР. Водночас перший заступник голови СБУ Віталій Маліков, присутній на засіданні комітету, сказав, що автомобіль С.Семочка на балансі СБУ не числиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА