16:29 11.12.2018

Держприкордонслужба з початку воєнного стану не впустила до України понад 1020 росіян - Слободян

1 хв читати
Держприкордонслужба з початку воєнного стану не впустила до України понад 1020 росіян - Слободян

З початку введення воєнного стану українські прикордонники не пропустили на в'їзд до України понад 1020 громадян Російської Федерації, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Тим, хто не може підтвердити мети своєї поїздки і щодо кого виникають сумніви, прикордонники відмовляють у перетині кордону", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок.

Він зазначив, що понад 1020 громадян Російської Федерації не пропустили до України з початку воєнного стану.

Водночас, за його словами, це не означає, що до України не пускають абсолютно всіх громадян РФ.

"Передусім ті громадяни РФ, які їдуть з гуманітарною метою, для участі в освітніх заходах або в спортивних змаганнях, мають пріоритет і без зайвих труднощів можуть перетнути кордон на в'їзд до України", - зазначив О.Слободян.

Помічник голови Держприкордонслужби також зазначив, що згідно з чинним законодавством для з'ясування мети поїздки прикордонники можуть уточнювати додаткові обставини. Зокрема, це можуть бути зворотні квитки, бронювання готелю, підтвердження від громадян України, що до них їдуть в гості, інша інформація.

О.Слободян зазначив, що, незважаючи на офіційну заяву Росії про те, що вона не вдаватиметься до спеціальних заходів, у Держприкордонслужбі фіксують збільшення кількості українців, яким відмовляють у в'їзді до Росії. За його словами, таких осіб зараз майже 280.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА