16:33 11.12.2018

Обвинувачена у держзраді Савченко має намір припинити сухе голодування

2 хв читати
Обвинувачена у держзраді Савченко має намір припинити сухе голодування

Народний депутат України Надія Савченко, обвинувачена у державній зраді, має намір припинити сухе голодування 13 грудня, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на її заяву в Шевченківському районному суді м.Києва.

За інформацією видання, Н.Савченко вирішила припинити голодування, тому що їй пішли на поступку, і вона зможе подати електронну декларацію.

Водночас нардеп голодуватиме ще один день - 12 грудня, щоб "перевищити термін" свого сухого голодування в Росії, якій тривав 6 днів.

"Я говорила, що голодуватиму, доки не вирішиться питання з поданням декларації. Але банк пішов мені назустріч - вирішив приїхати до мене в тюрму, бо мене не відпускають у банк. Тому моє сухе голодування триває завтра крайній день. Щоб було більше, ніж у Росії. На 8-й день я починаю пити і виходити з голодування ", - сказала Н.Савченко.

Нардеп також додала, що за 6 днів голодування втратила 7 кг - з 73 кг до 66 кг.

Як повідомлялося, 5 грудня 2018 року народний депутат України Надія Савченко прийняла рішення оголосити сухе голодування до моменту забезпечення її прав і свобод відповідно до Конституції України та чинного законодавства. В інформації зазначається, що нардеп прийняла таке рішення, оскільки слідчі СБУ "шантажують і тиснуть на народного депутата, вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатами, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, відновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом в президенти України".

Н.Савченко та її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої "справи Савченко - Рубана", розслідування якої було завершено 1 серпня. 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана Валентин Рибін вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

Н.Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко.

В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА