20:51 11.12.2018

Більшість французів залишилися незадоволеними телезверненням Макрона

2 хв читати
Більшість французів залишилися незадоволеними телезверненням Макрона

Більша частина французів залишилася незадоволена промовою президента Франції Еммануеля Макрона щодо соціально-економічних заходів у відповідь на протести "жовтих жилетів", свідчать результати опитування компанії Odoxa для газети Figaro і радіостанції France Info.

Згідно з даними опублікованого у вівторок опитування, 59% жителів країни заявили, що мова глави держави не переконала їх.

Учасників опитування також попросили оцінити кожну окрему міру, анонсовану президентом Франції. Так, наприклад, 85% французів залишилися задоволені рішенням не стягувати з наступного року податки з оплати понаднормових годин. Крім того, 61% опитаних позитивно оцінили підвищення на 100 євро мінімального розміру оплати праці.

Тим часом, на думку 54% респондентів, рух "жовті жилети" має продовжувати акції протесту, тоді як 46% вважають правильним припинити маніфестації.

Телезвернення Макрона напередодні подивилися 23 млн телеглядачів, що вдвічі більше тієї кількості французів, які стежили за виступом лідера 27 листопада, коли він представив багаторічний план з енергетики Франції.

Опитування проводилося з вечора 10 грудня до 11 грудня. У ньому взяли участь майже 1 тис. французів.

У понеділок президент Франції Макрон у телезверненні до нації оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища населення. Так, він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшений щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години оплачуватиметься без стягування податків.

У середині листопада у Франції відбулись перші масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "Жовті жилети". Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на бензин, проте з часом перелік вимог розширився. Протестуючі стали висловлювати невдоволення політикою уряду в цілому.

На початковій стадії акції в основному носили мирний характер. Однак поступово протести почали набирати силу і радикалізуватися. Пік протестного руху припав на 1 грудня, тоді в акціях взяли участь десятки тисяч людей, причому протести переросли в справжні заворушення і погроми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА