10:19 12.12.2018

Китайські хакери причетні до витоку даних 500 млн клієнтів групи Marriott - NYT

2 хв читати
Китайські хакери причетні до витоку даних 500 млн клієнтів групи Marriott - NYT

Китайські хакери стоять за кібератакою, яка призвела до витоку персональних даних 500 млн осіб, що зупинялися в готелях групи Marriott International Inc. по всьому світу, пише The New York Times.

У статті стверджується, що ця акція є частиною масштабних зусиль Китаю зі збору розвідданих у США, які також торкнулися компаній у сфері медичного страхування та організації, що зберігають відомості про допуск американців до державної таємниці.

За даними джерел NYT, хакери працювали на китайське міністерство державної безпеки.

Наприкінці листопада Marriott International оголосила, що дані 500 млн її клієнтів могли опинитися в руках зловмисників. Для 327 млн гостей інформація включала різні поєднання імені, номера телефону, номера паспорта, адреси електронної пошти, поштової адреси, дати народження та статі.

Можливий доступ до даних про банківські карти деяких клієнтів, хоча ця інформація зберігається в зашифрованому вигляді.

При цьому компанія запропонувала оплатити заміну паспортів постраждалим від кібератаки.

Не виключено, що дані могли перебувати у хакерів з 2014 року.

Компанію Marriott International створено в 1927 році, нині вона об'єднує понад 6,7 тис. готелів під 30 брендами в 130 країнах світу. Центральний офіс розташований у Бетесді (передмістя Вашингтона, США). Виручка компанії у 2017 фінроці перевищила $22 млрд.

Крім власне бренда Marriott, їй також належать Bulgari Hotels & Resorts, Ritz-Carlton, St. Regis, Sheraton, Autograh та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА