12:38 12.12.2018

Кабмін утворив міжвідомчу комісію з підготовки претензії України до РФ за збройну агресію

2 хв читати
Кабмін утворив міжвідомчу комісію з підготовки претензії України до РФ за збройну агресію

Кабінет Міністрів України утворив міжвідомчу комісію з питань узагальнення правової позиції держави щодо відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та підготовки консолідованої претензії України до РФ щодо реалізації її міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію проти України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Головою комісії визначено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе, заступниками будуть заступники міністрів Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) і Міністерства закордонних справ. Також до складу увійшли заступники інших міністерств, заступники голів низки профільних центральних органів виконавчої влади.

Згідно з положенням, основними завданнями комісії буде: координація дій органів виконавчої влади в питанні узагальнення правової позиції держави щодо відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та підготовки консолідованої претензії України до РФ щодо реалізації її міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію проти України; узагальнення правової позиції; аналіз стану додержання прав і свобод громадян на окупованих територій; підготовка пропозицій щодо реалізації державної політики у відповідних питаннях; підготовка консолідованої претензії до Росії.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року на зустрічі з керівниками зарубіжних дипломатичних установ України президент України Петро Порошенко закликав створити координаційний орган для формування консолідованої претензії України до Росії з метою відшкодування завданих збитків унаслідок агресії Російської Федерації.

"Я наполягаю на якнайшвидшому створенні координаційного органу з формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування заподіяних збитків, як це передбачено в моєму законі про деокупацію Донбасу", - сказав П.Порошенко 28 серпня в Києві.

10 грудня президент знову наголосив, що вимагає від Кабінету Міністрів термінових і дієвих кроків із метою створення міжвідомчого координаційного органу для формування консолідованої претензії України до РФ за завдані тривалою збройною агресією збитки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА