19:17 12.12.2018

У разі відсутності загрози вторгнення в Україну ЗС РФ воєнний стан не продовжуватиметься

2 хв читати
У разі відсутності загрози вторгнення в Україну ЗС РФ воєнний стан не продовжуватиметься

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов і голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час зустрічі обговорили нарощування російської агресії проти Української держави, захоплення моряків і кораблів ВМСУ в районі Керченської протоки та заходи, що здійснюються в країні у зв'язку з упровадженням воєнного стану.

Як повідомляє в середу ввечері прес-служба РНБО, О.Турчинов зазначив, що з упровадженням воєнного стану "відбувається масштабна перевірка всієї системи підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній військовій агресії". "Ми вивчаємо сильні і слабкі місця в системі безпеки та оборони країни й робимо відповідні висновки та корективи", - сказав секретар РНБО голові представництва Північноатлантичного альянсу.

О.Турчинов наголосив, що в разі відсутності загрози широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації "воєнний стан не буде продовжено".

Також під час бесіди співрозмовники обговорили питання про необхідність негайного звільнення українських військових моряків і кораблів, яких незаконно утримують у РФ. У цьому контексті глава Представництва НАТО в Україні зазначив, що країни-члени альянсу в своїй заяві наголосили на необхідності негайного звільнення українських військовослужбовців, "які незаконно утримуються в полоні".

Окрему увагу співрозмовники приділили безпековій ситуації в регіоні та питанню посилення санкцій стосовно Росії через її агресивні дії.

О.Турчинов і А.Вінніков обмінялися думками про хід реформування сектора безпеки та оборони України, обговоривши процес переходу на стандарти НАТО та пріоритетні завдання щодо реалізації закону України "Про національну безпеку".

У свою чергу глава Представництва НАТО зазначив, що альянс зацікавлений у розширенні співпраці з Україною і "засуджує дії Росії в Чорному й Азовському морях".

"НАТО висловлює рішучу підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, а країни-члени альянсу готові й надалі підтримувати вашу державу на шляху реформування", - підсумував А.Вінніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА