19:33 12.12.2018

САП клопотатиме про відсторонення Насірова, якщо рішення суду про його поновлення на посаді голови ДФС набуде чинності

3 хв читати
САП клопотатиме про відсторонення Насірова, якщо рішення суду про його поновлення на посаді голови ДФС набуде чинності

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) клопотатиме про відсторонення від посади голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Романа Насірова, якщо судове рішення про скасування його звільнення набуде чинності.

Як повідомляє прес-служба НАБУ в середу на сторінці в соцмережі Facebook, на останньому цього року судовому засіданні у справі за обвинуваченням екс-голови ДФС у суддів не залишилося часу на зачитування обвинувального акта.

"Отже, цей рік завершується на 394-й сторінці: до кінця залишилося зачитати ще 380. Сподіваємося, цей процес нарешті завершиться наступного року, й суд зможе розпочати вивчення доказової бази", - зазначено в повідомленні НАБУ.

Наступне судове засідання у справі Р.Насірова розпочнеться в Шевченківському районному суді м. Києва 10 січня 2019 року о 15:20.

"Якщо так станеться, що раптом екс-очільник ДФС реально поновиться на своїй колишній керівній посаді, НАБУ розраховує, що САП клопотатиме про його відсторонення в кримінально-правовому порядку, адже цю особу обвинувачують у заподіянні багатомільйонних збитків державі", - зазначили в НАБУ.

У свою чергу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в ефірі телеканалу "112. Україна", що САП підготує клопотання про відсторонення від посади Р.Насірова, якщо рішення суду про його поновлення набуде чинності.

"З огляду на те, що справа вже в суді, наступне засідання призначено, наскільки я пам'ятаю, на січень наступного року, ми готуватимемо клопотання про відсторонення від посади, якщо це рішення набуде законної сили, й намагатиметься розпочати виконання своїх обов'язків. До оголошення вироку суду, на переконання антикорупційної прокуратури, необхідний і єдиний правильний шлях - це відсторонення від виконання обов'язків", - сказав Н.Холодницький.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади голови ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки голови відомства на в. о. заступника голови служби Мирослава Продана, а 31 січня 2018 року звільнив його з посади.

Р.Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня 2018 року скасував рішення Кабміну від 31 січня 2018 року про звільнення Р.Насірова з посади голови ДФС, задовольнивши відповідний адміністративний позов Р.Насірова до Кабміну і ДФС, розгляд якого тривав із лютого 2018 року. Підставою для ухвалення такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Р.Насірова з посади голови ДФС, а саме обставин його подвійного громадянства і порушення процедури його звільнення.

Народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка"), представник Кабінету Міністрів у парламенті Вадим Денисенко заявив, що Кабінет Міністрів України подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва скасувати урядове рішення про звільнення з посади голови ДФС Р.Насірова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА