20:08 12.12.2018

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу за заявою про блокування Луценком розслідування захоплення майна компанії "Арей"

2 хв читати
Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу за заявою про блокування Луценком розслідування захоплення майна компанії "Арей"

Солом'янський районний суд м. Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розпочати кримінальне провадження за заявою заступника директора ТОВ "Інженерна група "Арей" Світлани Зварич щодо блокування генеральним прокурором Юрієм Луценком розслідування злочинів стосовно захоплення майна "Інженерної групи "Арей".

Як повідомляє інтернет-видання "Дзеркало тижня" (ZT.UA) з посиланням на ухвалу суду, в липні С.Зварич звернулася до НАБУ із заявою про блокування генпрокурором Ю.Луценком розслідувань злочинів із захоплення і розграбування майна "Інженерної групи "Арей" і особисте втручання генпрокурора в досудове розслідування і надання незаконних вказівок про передання від одного слідчого органу до інших.

С.Зварич повідомила бюро про те, що в січні 2016 року ТОВ "Інженерна група "Арей" та ПрАТ "АТЕК" уклали договір оренди всього майнового комплексу терміном до 1 січня 2019 року. Також ПрАТ "АТЕК" як пожертву передало БО "Благодійний фонд освітніх інновацій" усі верстати, залишки конструкцій і обладнання.

Заступник директора підприємства також зазначила, що після переходу права власності на акції ПрАТ "АТЕК" до фонду 21 жовтня 2016 року підприємство захопили колишні акціонери за участю понад 200 "тітушків". І з цього дня колектив "Інженерної групи "Арей" не допускається до виробничих приміщень, а його майно розграбовується.

За інформацією видання, Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за ст.113 Кримінального кодексу України (диверсія), а в подальшому - й за ч.5 ст.191, ч.3 ст.206, ч.3 ст.206-2, ст.356, ч.4 ст.190 та ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України.

"С.Зварич зазначила, що слідчі СБУ зібрали переконливі докази злочинної діяльності колишніх акціонерів та подали відповідні клопотання до слідчого судді Шевченківського суду про проведення обшуків, оголошення підозри та затримання цих осіб. Однак слідчий суддя відхилив усі клопотання", - зазначає видання.

Слідчий СБУ і процесуальний прокурор у травні 2017 року повторно подали на підпис генпрокурору низку клопотань до слідчого судді щодо обшуків, затримання та оголошення підозри вищезазначених осіб. Однак, за словами С.Зварич, Ю.Луценко відмовився їх підписувати та направляти слідчому судді. Більше того, глава ГПУ дав вказівку припинити будь-які слідчі дії за всіма кримінальними провадженнями щодо захоплення та розграбування ІГ "Арей", зазначила С.Зварич.

Солом'янський райсуд Києва своєю ухвалою зобов'язав уповноважених осіб Національного антикорупційного бюро внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про скоєний кримінальний злочин за заявою С.Зварич від 21 липня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Її повний текст оголосять 17 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА