20:25 12.12.2018

Кабмін затвердив порядок проведення конкурсів із визначення постачальників е/е "останньої надії" та універсальних послуг

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок проведення конкурсів із визначення постачальників е/е "останньої надії" та універсальних послуг

Кабінет Міністрів України відповідно до вимог закону "Про ринок електроенергії" затвердив порядок проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії", а також постачальника універсальних послуг.

Відповідні рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Постачальника "останньої надії" та постачальника універсальних послуг визначає конкурсна комісія, рішення про створення якої приймає Міністерство енергетики та вугільної промисловості. До її складу входять: по двоє представників Міненерго та Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), по одному представнику Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, секретаріату Кабміну. Комісія створюється терміном на чотири роки, її головою визначається представник Міненерговугілля.

Засідання комісії вважається правомочним у разі, якщо на ньому присутні щонайменше п'ятеро членів від повного складу. Рішення щодо переможця є прийнятим у разі, якщо за нього проголосувала більше ніж половина присутніх членів комісії.

Документи визначають перелік пунктів, які є обов'язковими для зазначення в оголошенні про проведення конкурсу, вимоги (організаційні, фінансові, кадрові, кваліфікаційні, технічні) до кандидатів, які допускаються до участі в конкурсі, умови подання конкурсних пропозицій.

Переможцем вважається кандидат, який запропонував найнижчий тариф на послуги постачальника "останньої надії"/постачальника універсальної послуги.

Згідно з умовами конкурсів постачальники визначаються не пізніше 105 днів до дати початку провадження ними відповідної діяльності.

За результатами конкурсу на підставі протоколу комісії Міненерговугілля готує проект рішення Кабміну про визнання переможця постачальником "останньої надії"/універсальних послуг.

Як повідомлялося, у зв'язку з тим, що станом на 11 грудня 2018 року (раніше визначена крайня дата відділення обленерго діяльності з розподілу е/е від діяльності з її постачання) конкурс на постачальника "останньої надії" не було проведено, Кабмін (відповідно до нещодавно внесених до законодавства змін) тимчасово, до 1 січня 2021 року затвердив ДП "Укрінтеренерго" постачальником "останньої надії".

Згідно з затвердженими Верховною Радою змінами дату остаточного відділення діяльності з розподілу е/е від діяльності з її постачання перенесено на 1 січня 2019 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА