07:47 13.12.2018

Група громадських і політичних діячів просить Трампа посилити санкції проти РФ і допомогти Україні в зміцненні оборонного потенціалу на море

3 хв читати
Група громадських і політичних діячів просить Трампа посилити санкції проти РФ і допомогти Україні в зміцненні оборонного потенціалу на море

Група американських політиків і громадських діячів звернулася до президента США Дональда Трампа з проханням максимально посилити санкції проти Росії і надати військову допомогу Україні в зміцненні оборонного потенціалу в Чорному і Азовському морях.

45 громадських і політичних діячів направили Д.Трампу лист від 12 грудня 2018 року, в якому відкидають, що агресія Росії проти українських судів в міжнародних водах поблизу Керченської протоки і Азовського моря становить серйозну загрозу міжнародній безпеці і вільному руху світової торгівлі. У листі наголошується, що "дії Росії вимагають рішучої і чіткої відповіді від Сполучених Штатів".

"Пане президенте, ви зараз можете швидко збільшити витрати Росії за її останні незаконні дії і продемонструвати готовність до підвищення ціни майбутньої агресії", - сказано в листі.

Підкреслюється, що ціна агресії для Москви повинна рости доти, поки російські лідери не припинять підривати світ в Європі.

Підписанти пропонують американському керівництву почати з жорсткою реалізації та дотримання вже існуючих американських санкцій проти Росії в максимально допустимих законом межах.

"Друге, впроваджувати додаткові заходи безпеки для посилення морських сил України, зокрема, шляхом надання таких систем, як радари, озброєння берегової оборони, ISR-обладнання (системи розвідки і спостереження - ІФ) і патрульні катери для захисту і стримування від майбутнього нападу на прибережні зони України в Чорному та Азовському морях", - сказано в листі.

"Третє, громадські та політичні діячі просять Д. Трампа переконатися, що всі європейські союзники також твердо підтримуються їх фінансових заходів щодо Росії, введених за її попередні незаконні дії в Криму, а також, щоб союзники зберігали потужну присутність НАТО в Чорному морі для захисту свободи навігації.

"По-четверте, негайно накласти нові або більш суворі санкції щодо російських фінансових інструментів і банків, включаючи «Внешэкономбанк» (ЗЕБ), «Промсвязьбанк», «Газпромбанк» і Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), - сказано в повідомленні.

П'ятий крок, запропонований Д.Трампу підписантами, полягає в тому, щоб згуртувати європейських союзників США навколо мети переконати уряд Німеччини призупинити офіційну підтримку газопроводу "Nord Stream-2" через останню агресії Москви.

Шосте, продемонструвати готовність до нових і негайних санкцій США щодо газопроводу "Nord Stream-2".

"Передача правильного меседжу за допомогою дій зараз - демонстративно готуючись до введення додаткових санкцій в майбутньому - це мова, яку зрозуміє Володимир Путін. Ми можемо використовувати силу нашої фінансової системи, благонадійність нашого керівництва і дружбу наших союзників, щоб зробити Європу і США більш захищеними і безпечними.

Дійсно, ми протистоїмо агресії Росії, коли ми єдині з нашими європейськими партнерами і союзниками. Ми закликаємо вас до дії", - сказано в листі Д. Трампу.

Лист підписали 45 осіб, в тому числі американо-британська журналістка і письменниця Енн Епплбаум (Anne Applebaum), аналітик американського центру The Atlantic Council Андерс Аслунд (Anders Aslund), колишній посол США в Україні Джон Гербст (John Herbst), командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі Фредерік Бен Годжес (Ben Hodges), генерал армії США у відставці, командувач силами НАТО в Косово в період з 1997 по 2000 роки Веслі Кларк (Wesley Clark), експерт інституту Брукінгса, екс-директор дослідницького департаменту Atlantic Council Аліна Полякова ( Alina Polyakova), бізнесмен і дипломат Джордж Волкер III (George H. Walker III), колишній посол США в Росії, екс-заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу (Alexander Vershbow), старший науковий співробітник Програми міжнародної безпеки в Атлантичній раді США (AtlanticCouncil), син політолога, радника з нацбезпеки 39-го президента США Джиммі Картера Збігнева Бжезинського Ян Бжезінський (Ian Brzezinski) та інші.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА