08:34 13.12.2018

Адвокат затриманого українського капітана відмовився дати у ФСБ підписку про нерозголошення

2 хв читати
Адвокат затриманого українського капітана відмовився дати у ФСБ підписку про нерозголошення

Адвокат капітана українського буксира "Яни Капу" Олега Мельничука, затриманого в районі Керченської протоки за незаконний перетин кордону РФ, не дав підписку про нерозголошення даних попереднього слідства.

"Слідчі СУ ФСБ після слова "здрастуйте" вимагали підписати підписку про нерозголошення даних попереднього слідства, на що я відповів, що не можу підписати такий "серйозний" документ, адже мені не зрозуміло, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу", - написав на своїй сторінці в соцмережі адвокат обвинувачуваного Едем Семедляєв.

Він зазначив, що під час минулих напередодні слідчих заходів його підзахисний наголосив, що, "відповідно до Женевської конвенції, є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає жодних свідчень".

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

24 українців, котрі перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі (анексований Росією Крим) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонених моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених під час обстрілу суден російськими силовиками перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу й висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА