08:40 13.12.2018

На Комплексну цільову програму екологічного благополуччя Києва на 2019-2021 необхідно більш 5,5млрд грн

2 хв читати
На Комплексну цільову програму екологічного благополуччя Києва на 2019-2021 необхідно більш 5,5млрд грн

На цільову програму екологічного благополуччя столиці на 2019-2021 роки необхідно 5,56 млрд грн, повідомили в міській раді Києва.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект Комплексної цільової програми екологічного благополуччя міста Києва на 2019-2021 роки. На реалізацію програми протягом трьох років необхідно 5,56 млрд грн. Більшу частину коштів - 5,1 млрд грн - залучать із міського бюджету, решта 462 млн - кошти інвесторів і підприємств", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в середу.

В інформації зазначається, що програму націлено на охорону навколишнього середовища та раціональне використання водних ресурсів. Зокрема, в столиці будуть вирішувати питання про винесення в натуру (на місцевості) прибережних захисних смуг водних об'єктів. В рамках програми також передбачена розчищення і впорядкування водних об'єктів, в тому числі на територіях парків і скверів. На це протягом трьох років закладено 72,5 млн грн.

"На утримання території міських пляжів, зон відпочинку і водних об'єктів передбачено понад 218 млн грн. Також в програмі заплановано створення умов безпечного перебування людей на воді. Фінансування даного напрямку складе близько 100 млн грн", - зазначили в Київраді.

Крім того, значну увагу буде приділено благоустрою об'єктів зеленого господарства - догляду за територією міських лісів, захисту зелених насаджень, реконструкції та капітального ремонту парків і скверів, влаштуванню поливально-зрошувальних систем. На дані заходи протягом трьох років планується виділити близько 4,3 млрд грн. Також програмою передбачено визначення меж парків і скверів, їх збереження та захист від можливої забудови, або нецільового використання земельних ділянок.

"Серед пріоритетних завдань - придбання контейнерів та іншого обладнання для транспортування і тимчасового зберігання небезпечних відходів. На ці заходи передбачено на 3 роки - 3 млн грн. Ще 5 млн грн спрямують на ліквідацію ртутного забруднення і поліпшення екологічного стану на території підприємства і прилеглих територіях ВАТ "Радикал", - сказано в повідомленні.

Цільову програму екологічного благополуччя столиці на 2019-2021 роки мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА