10:30 13.12.2018

Порошенко присвоїв звання Героя України старшому сержанту Конопльову, який загинув під час відбиття наступу бойовиків на Донбасі в січні 2015 року

2 хв читати
Порошенко присвоїв звання Героя України старшому сержанту Конопльову, який загинув під час відбиття наступу бойовиків на Донбасі в січні 2015 року

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота зірка" старшому сержанту Збройних Сил країни Андрію Конопльову (посмертно).

"За виняткову особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота зірка" Конопльову Андрію Анатолійовичу - старшому сержанту (посмертно)", - йдеться в указі П.Порошенка №424/2018, оприлюдненому в четвер уранці на сайті президента України.

У повідомленні про присвоєння А.Конопльову звання Героя України зазначається, що старший сержант брав участь у проведенні антитерористичної операції у Донецькій області з 10 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року у складі 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входив до складу сил та засобів сектора "C".

З 23 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року виконував бойові завдання на взводному опорному пункті у районі Нікішиного. За весь період участі в АТО постійно виконував бойові завдання на передовій. Неодноразово брав участь у супроводі караванів з доставки боєприпасів, озброєння, військово-технічного майна та продовольства на взводний опорний пункт.

23 січня 2015 року незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки й артилерійські обстріли.

"Старший сержант Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив ворожі танки противника, які вели вогонь по позиції. Підняв особовий склад відділення, сповістив командира взводного опорного пункту. В умовах, пов’язаних із ризиком для життя, не вагаючись, діяв впевнено, самовіддано: з РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків противника, потім зумів підбити другий танк незаконних збройних формувань. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого влучення танкового снаряда Андрій загинув", - ідеться в повідомленні.

У прес-службі глави Української держави зазначили, що завдяки діям А.Конопльова, "який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника було відбито, позиції утримано, а противнику завдано значних втрат, зокрема й у живій силі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА