16:41 13.12.2018

Воєнний стан не позначився на обмеженні свобод і прав громадян - Турчинов

2 хв читати
Воєнний стан не позначився на обмеженні свобод і прав громадян - Турчинов

В умовах воєнного стану в жодному регіоні України права та свободи громадян не обмежено, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

"Незважаючи на правовий режим воєнного стану, реалізацію комплексу військових завдань і завдань безпеки з підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній агресії, в жодному регіоні не обмежено права і свободи громадян", - сказав О.Турчинов журналістам під час спільних навчань Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у четвер.

Секретар РНБО України наголосив, що запровадження воєнного стану "дає можливість здійснити повну перевірку готовності країни для протидії повномасштабній військовій агресії".

"Опрацьовуються мобілізаційні завдання і плани, перевіряється готовність усіх органів влади, насамперед силових структур, для виконання своїх функцій в умовах особливого періоду, відбувається перевірка територіальної та цивільної оборони, здатності швидко перекидати великі військові з'єднання на значну відстань на найбільш небезпечні для потенційного наступу напрямки", - сказав він.

За словами О.Турчинова, масштабна перевірка обороноздатності країни значно посилює здатність України "протистояти будь-якій агресії".

Секретар РНБО розповів, що учасники навчань опрацьовували координацію та взаємодію між силовими структурами, вирішували комплекс складних завдань для гарантування безпеки громадян в умовах воєнного стану.

"Опрацьовувалися сценарії забезпечення правопорядку та безпеки громадян у разі виникнення різних позаштатних ситуацій, ліквідації диверсійних груп, локалізації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, оперативних дій в умовах загострення на державному кордоні", - сказав О.Турчинов.

Він додав, що представники всіх відомств (близько 1200 людей, із залученням понад 100 одиниць військової та спеціальної техніки) показали відмінні результати і високі професійні навички.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА