19:56 13.12.2018

Рахункова палата рекомендує Порошенку ініціювати зміни до закону про держохорону з урахуванням створених антикорупційних структур

2 хв читати
Рахункова палата рекомендує Порошенку ініціювати зміни до закону про держохорону з урахуванням створених антикорупційних структур

Рахункова палата України рекомендує президентові Петру Порошенку ініціювати зміни до закону про державну охорону органів державної влади та посадових осіб з урахуванням створених останніми роками нових структур, зокрема Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Після проведеного аудиту ми запропонували президенту України як особі, що має право законодавчої ініціативи, розглянути можливість внесення змін до закону про державну службу охорони України від 1998 року", - сказав член Рахункової палати Ігор Яремчук агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, відтоді, як було ухвалено закон, відбулося багато змін, лише останніми роками було створено нові структури, такі як Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство з питань запобігання корупції та інші.

"Тому ми попросили внести зміни до закону, щоб унормувати законодавство і включити до нього всі новостворені підрозділи", - пояснив І.Яремчук.

Відповідаючи на запитання, чи законно Управління державної охорони (УДО) надало охорону керівнику САП Назару Холодницькому, І.Яремчук відповів ствердно. "Президент має право доручити Управлінню держохорони здійснювати охорону людини, якій загрожує якась небезпека", - сказав член Рахункової палати.

Водночас, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, що, згідно з аудитом Рахункової палати, УДО не мало права надавати охорону Н.Холодницькому, І.Яремчук сказав: "Так, виходить, що це не відповідає дійсності". Він додав, що "кожна людина трактує інформацію по-своєму, комусь так більше сподобалося її викласти".

Раніше ЗМІ повідомляли, що Н.Холодницькому було надано держохорону з осені 2016 року після спроби підпалу дверей його квартири.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА