08:19 14.12.2018

Саміт ЄС підтвердив, що повторних переговорів щодо Brexit не буде

1 хв читати
Саміт ЄС підтвердив, що повторних переговорів щодо Brexit не буде

Європейська рада у своїх висновках підтвердила власну постанову від 25 листопада 2018 року, в якій схвалила угоду про Brexit і затвердила політичну декларацію.

"Союз підтримує цю угоду та має намір приступити до її ратифікації. Він не згоден на повторні переговори", - йдеться в тексті висновків, поширеному в Брюсселі після першого дня засідань саміту ЄС.

У Європейській Раді підтвердили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном після Brexit і почати переговори з цього питання відразу після виходу Великої Британії з ЄС.

У тексті зазначається, що ЄС наполягає на правильності тимчасового "страхувального рішення" щодо статусу кордону між Ірландією та Північною Ірландією, що викликає суперечки серед британських політиків. Європейська рада також висловлює готовність у разі введення цього плану в дію, вести переговори з Великою Британією з приводу альтернативних варіантів вирішення проблеми кордону.

Нарешті, Європейська рада закликала активізувати підготовку до всіх варіантів Brexit – зокрема до виходу країни з ЄС без двосторонньої угоди, що регламентує цей процес.

"Європейська рада закликає активніше працювати на всіх рівнях над підготовкою до наслідків виходу Великої Британії з ЄС, беручи до уваги всі можливі сценарії", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА