13:47 14.12.2018

СБУ викрила комерсантів, які незаконно заволоділи базами даних понад 100 держустанов і військових підрозділів на Львівщині

2 хв читати
СБУ викрила комерсантів, які незаконно заволоділи базами даних понад 100 держустанов і військових підрозділів на Львівщині

Співробітники Служби безпеки України викрили комерційну структуру, яка за допомогою забороненого в Україні програмного забезпечення заволоділа базами даних та інформацією, що належать державним установам, військовим підрозділам і підприємствам у Львівській області.

Як повідомив у п'ятницю прес-центр СБУ, оперативники спецслужби з’ясували, що комерсанти легально обслуговували програмне забезпечення цих установ. Однак під час виконання робіт вони встановлювали заборонені програми для копіювання інформації. Використання шкідливих програм дало змогу зловмисникам несанкціоновано отримати доступ до інформаційно-телекомунікаційних систем понад 100 державних і військових установ, підприємств і організацій.

Під час санкціонованих слідчо-розшукових дій правоохоронці виявили в комерсантів викрадені бази даних, що належать військовим частинам і державним установам Львівської області. З’ясовано, що копіювання даних відбувалося, зокрема, через програмні засоби віддаленого управління комп'ютером teamviewer.

"З урахуванням того, що програмне забезпечення "Парус" і "Афіна" поширюється і оновлюється із серверів, які територіально розташовані в РФ, через дії зловмисників створено передумови для витоку інформації з обмеженим доступом. Викрадені за допомогою російських програм бази даних стали доступними для країни-агресора й можуть бути використані на шкоду національній безпеці держави", - попереджають у СБУ.

Наразі тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області в рамках кримінального провадження за ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Зокрема, перевіряється версія про передання незаконно скопійованих даних спецслужбам країни-агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА