17:06 14.12.2018

СБУ фіксує зростання незаконного обігу зброї в Україні

2 хв читати
СБУ фіксує зростання незаконного обігу зброї в Україні

Служба безпеки України фіксує зростання випадків незаконного обігу зброї в різних областях країни, лише протягом двох останніх днів оперативники спецслужби вилучили в Донецькій, Запорізькій, Київській областях та в столиці чотири великі арсенали військових засобів ураження.

Як повідомляє прес-центр СБ України, в Донецькій області оперативники спецслужби залучені до Операції об'єднаних сил, реалізовуючи оперативну інформацію, виявили схрон зі зброєю та боєприпасами в одному з гаражів Костянтинівки, який розміщувався неподалік житлових будинків, школи, поштового відділення та газорозподільного пункту.

"Зі схрону правоохоронці вилучили 34 реактивні двигуни до пострілів РПГ-7, 22 постріли до СПГ-9, 12 реактивних протитанкових гранат РПГ-22 і 34 кумулятивні снаряди до РПГ-7. Також оперативники спецслужби виявили дві протитанкові міни УДШ, 38 ручних осколкових гранат РГД-5 і Ф-1, три протитанкові міни ТМ-62М і п’ять запалів-ініціаторів до протитанкових мін МВЧ, дві міни МОН-90 і МОН-100, дві жимові міни, чотири танкові снаряди ОФ-26 калібру 125 мм, майже 30 тисяч набоїв різного калібру, 2 кг пластиду та 1,5 кг тротилу.

Окрім цього, співробітники СБУ виявили в Мелітопольському районі Запоріжжя схованку з військовими засобами ураження. Зі схрону, який був облаштований у покинутому будинку, оперативники спецслужби вилучили 15 гранат Ф-1 та РГН і 10 тротилових шашок вагою 400 грамів кожна.

На Київщині співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ виявили у квартирі жителя Броварського району схованку зі зброєю і боєприпасами. Правоохоронці вилучили за місцем проживання фігуранта справи 21 гранату Ф-1, 3 гранати РГД-5, 15 гранат для підствольного гранатомета ВОГ, понад 3 кг тротилу і набої різного калібру.

У Києві оперативники спецслужби викрили угруповання, до складу якого входив діючий співробітник поліції міста. Зловмисники спеціалізувалися на виготовленні, переобладнанні та подальшому збуті засобів ураження. Під час обшуків за місцями проживання учасників банди правоохоронці виявили майже 20 одиниць вогнепальної зброї і 25 тис. набоїв різного калібру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА