17:36 14.12.2018

В Ізраїлі слідом за Францією розпочалися протести "жовтих жилетів"

2 хв читати

 Кілька сотень людей, одягнених у жовті жилети, вийшли в п'ятницю на вулиці Тель-Авіва та Єрусалима на знак протесту проти підвищення цін, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Зокрема, протестувальники невдоволені майбутнім підвищенням цін на електрику, водопостачання, а також на продукти харчування.

"Як і Франції, Ізраїлю не байдужі новини про нове підвищення цін на повсякденні потреби і товари", - йдеться в прес-релізі організаторів протестів в Ізраїлі.

Подібні демонстрації раніше відбулися і в інших країнах Європи. Одягнені в жовті світловідбивні жилети жителі різних європейських міст виходили на вулиці, щоб висловити невдоволення. Так, за останні кілька тижнів акції відбулися в Бельгії, Нідерландах, а також Греції та Великій Британії.

Влада ж Єгипту раніше запровадила обмеження на продаж світловідбивних жовтих жилетів. Таке рішення викликане побоюваннями, що опозиційно налаштовані єгиптяни, наслідуючи приклад Франції та інших європейських країн, можуть спробувати організувати масові протести. На думку єгипетської влади, такі акції можуть відбутися в січні - в роковини заворушень 2011 року, які призвели до відставки Хосні Мубарака, що перебував при владі з 1981 року.

У середині листопада у Франції розпочалися перші масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовував рух "жовті жилети".

Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на паливо, проте з часом перелік вимог розширився. Протестувальники почали висловлювати невдоволення політикою уряду в цілому. Спочатку акції переважно мали мирний характер. Однак поступово протести почали набирати сили і переросли в сутички демонстрантів із поліцією.

Пізніше президент Франції Еммануель Макрон скасував заплановане на 2019 рік підвищення податків на паливо, він також оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА