17:57 14.12.2018

Суд скасував арешт коштів низки фірм за відсутності інформації щодо їхньої наближеності до Януковича

2 хв читати
Суд скасував арешт коштів низки фірм за відсутності інформації щодо їхньої наближеності до Януковича

Печерський райсуд Києва підтвердив зняття своїми рішеннями, ухваленими у період з 6 листопада до 5 грудня 2018 року, накладених протягом червня-вересня 2018 року арештів на грошові кошти ТОВ "Гендальф", "Екотрейд 2016", "Ін-Том", "Аскор-Інвест" і "Фігаро Еволюшн", які, за твердженням низки ЗМІ, назвали "наближеними до Януковича".

"Сьогодні в мережі інтернет була поширена інформація про скасування рішень Печерського райсуду щодо арешту рахунків фірм, "наближених до Януковича". Повідомляємо, що у жодних документах стосовно цих осіб, наданих суду органом досудового розслідування, це прізвище не зазначалося", - йдеться в повідомленні суду в п'ятницю.

У ньому також наголошується, що представники органу розслідування, відповідальні за доказ суду необхідності арешту, на судові засідання не з'явилися.

"Також правоохоронні органи не зверталися до суду для повторного арешту коштів, як це відбувається практично у щоденній практиці органів слідства у таких випадках, додавши нові переконливі докази суду", - зазначив Печерський райсуд.

Згідно з базою судових рішень, слідство стверджувало, що низка фірм із зазначеного переліку переводила у готівку кошти шляхом укладання з банком "Юнісон" фіктивних договорів інкасації та подальшого перерахування посадовими особами банку безготівкових коштів у каси цих компаній в обхід системи банківських касових операцій і обов'язкового оподаткування. Слідство додавало, що ця інформація підтверджується матеріалами Нацбанку України. Загальна сума фінансових операцій за однією з відкритих кримінальних справ становила 9,7 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА