19:07 14.12.2018

Денісова знову просить директора ФСБ РФ надати їй дозвіл для відвідування українських моряків у московських СІЗО

2 хв читати
Денісова знову просить директора ФСБ РФ надати їй дозвіл для відвідування українських моряків у московських СІЗО

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повторно звернулася до директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортнікова з проханням надати їй письмовий дозвіл для відвідування 24 українських військовополонених моряків, утримуваних у московських СІЗО.

"До мене постійно надходять звернення сімей наших 24 моряків, які були захоплені Російською Федерацією в районі Керченської протоки і зараз незаконно утримуються в московських СІЗО "Лефортово"і "Матросская тишина". Близькі та рідні наших хлопців дуже занепокоєні їхнім фізичним, психологічним станом і умовами утримання. Я готова в будь-який час відвідати їх, але на це потрібен дозвіл від російської сторони", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Л.Денісова нагадала, що вже зверталася до глави ФСБ з тим, щоб їй надали таку можливість, але наразі не отримала відповіді.

"Тому я повторно звернулася до директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова з проханням надати мені, як уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, письмовий дозвіл для відвідування українських військовополонених моряків", - повідомила український омбудсмен.

"Також я направив звернення до уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової, щоб і вона допомогла в організації і здійсненні мого візиту до наших хлопців", - додала Людмила Денісова.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

24 українців на захоплених суднах ВМС ЗСУ заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі (анексувати Росією Крим) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонені моряки були етаповані до мосовського СІЗО "Лефортово", а трьох поранених під час обстрілу суден російськими силовиками – утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матросская тишина".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА