20:44 14.12.2018

Іспанська прокуратура подасть позов проти співачки Шакіри

2 хв читати
Іспанська прокуратура подасть позов проти співачки Шакіри

Шакіру підозрюють у податковому шахрайстві. За даними правоохоронних органів Іспанії, вона з 2012 до 2014 року ухилилася від сплати понад € 14 млн

Прокуратура Барселони подасть позов проти співачки Шакіри за ухилення від сплати податків, повідомляє El Pais з посиланням на джерела. Про те, що проти Шакіри буде заведено кримінальну справу, пише також Europa Press з посиланням на текст позову.

Податкова служба королівства завершила розслідування щодо колумбійської співачки і дійшла до висновку, що з 2012 до 2014 року вона приховувала, що проживає на території країни більше 183 днів на рік, а значить, ухилялася від сплати податків з доходів, отриманих у цей час. Загальна сума заборгованості склала понад € 14,5 млн.

З 2010 року колумбійка перебуває у взаєминах з іспанським футболістом Жераром Піке, за цей час у пари народилися двоє дітей. На облік у податкові органи Іспанії Шакіра стала тільки в 2015 році.

Згідно із законом, якщо людина проводить в Іспанії півроку плюс один день, він вважається резидентом, а його доходи, отримані в будь-якій країні світу, підлягають оподаткуванню.

Як зазначає El Pais, податкова служба намагалася довести, що Шакіра проводила в Іспанії більшу частину року і до 2015 року, використовуючи для аналізу в тому числі записи в соцмережах співачки і опитуючи тих, з ким вона контактує в повсякденному житті.

Довести, що вона з 2012 до 2014 року проводила в Іспанії більше 180 днів, у податкових служб не вийшло (найбільш близький до цього числа 2014 рік, із 140 днями, які Шакіра провела в країні). Однак податкова служба дійшла висновку, що Шакіра все одно повинна заплатити податки, так як її відсутність в країні була "спорадичною" і обумовлена її роботою.

Джерела видання, близькі до захисту співачки відзначають, що це перший випадок, коли закон інтерпретується таким чином, і вказують, що це питання має вирішуватися в адміністративному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА