22:19 14.12.2018

Письменники Андрухович, Дерманський і Бондар отримали премію "Книга року ВВС-2018"

2 хв читати
Письменники Андрухович, Дерманський і Бондар отримали премію "Книга року ВВС-2018"

Переможцем премії "Книга року ВВС -2018", представленої в партнерстві з Культурною програмою ЄБРР, став роман українського письменника Юрія Андруховича "Коханці Юстиції", в номінації "Дитяча книга року-2018" перемогла казка "Мері" Сашка Дерманського, а в новій номінації "Книга року - Есеїстика-2018" перемогу здобув збірник Андрія Бондаря "Церебро".

Як повідомляє в п'ятницю "ВВС News Україна", кожен з переможців отримає винагороду £ 1000 у гривневому еквіваленті.

Говорячи про книгу-переможницю в номінації "Книга року-2018", головний редактор "BBC News Україна" Ніна Кур'ята зазначила: "Роман Ю. Андруховича - про людей в неймовірно складних, часто трагічних ситуаціях. Ці заколотники й ідеалісти хочуть по-своєму зробити справедливим недосконалий світ. Особлива краса тексту в поєднанні історичного антуражу, навіть документальних свідчень - з містикою і легендою. Історія і сучасність нагадують про відносність істини, але й про необхідність її шукати".

Переможця нової номінації "Книга року - Есеїстика" - збірку "Церебро" А.Бондаря охарактеризувала випусковий редактор "BBC News Україна" Марта Шокало: "Цей письменник пише про речі звичайні, щоденні, побутові. Втім, в його словах вони набувають зовсім іншого значення. І важко зрозуміти, де та межа між реальністю і його вигадкою. Оповідач часто потрапляє в ситуації курйозні, трагікомічні. Виручає завжди філософська іронія".

Твір, що переміг у номінації "Дитяча книга року", - про командну роботу, любов і надії. "Сучасна казка "Мері" С.Дерманського розповідає нам, як справжня дружба - навіть з конем або водяним демоном - і справжня мужність можуть допомогти нам стати тим, ким ми завжди повинні бути, і відновити наш вкрадений голос", - зазначив керуючий директор ЄБРР з внутрішніми і зовнішніх зв'язків Джонатан Чарльз.

Видавництва, де побачили світ книги переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу "Книга року" в своїх наступних виданнях.

У журі премії "Книга року-2018" увійшли професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Віра Агеєва, журналіст, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, письменник і журналіст Віталій Рябчук, філософ і письменник Тарас Лютий, радник з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало, випусковий редактор "ВВС News Україна", координатор конкурсу Марта Шокало,

Минулого року переможцями "Книга року ВВС -2017" стали роман "Земля загублених, або Маленькі страшні казки" Катерини Калитко і "Комп і компанія" Анни Коршунової ("Дитяча книга року ВВС").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА