07:31 15.12.2018

В Інституті серця Тодуров дійсно проводив тренінг з протидії активістам

2 хв читати
В Інституті серця Тодуров дійсно проводив тренінг з протидії активістам

Головний лікар Інституту серця Борис Тодуров дійсно проводив "тренінг" з протидії активістам, а потім, утримуючи в приміщенні активістів і медперсонал, фактично тримав їх у заручниках, стверджує глава МОЗ України Уляна Супрун, посилаючись на отримані від активістів кадри з заходу.

"Це був захід з навчання протидіяти активістам, який Б. Тодуров організував для співробітників інституту. Як кейс для навчання обрали ситуацію, яка вже відбувалась - укриття в дитячому відділенні Крисіна. Тоді активістам вдалося потрапити до нього в палату. Тому на тренінгу обговорювали записи з камер спостереження, мабуть, щоб врахувати "помилки "персоналу" - написала У. Супрун на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю ввечері.

За словами глави МОЗ "лікарям і медсестрам роздали ролі - від одних вимагали симулювати втрату свідомості, а іншим наказали спровокувати конфлікт, щоб можна було зафіксувати на відео маніпуляції, щоб виглядати не агресором, а жертвою".

Як зазначила міністр, такі дії Б. Тодурова пов'язані з майбутніми виборами головного лікаря Інституту серця.

"У вівторок, 18 грудня, в Інституті серця відбудуться вибори головного лікаря. За чинним законодавством у колективі, де працюють близько 800 чоловік, право голосу матимуть близько 25-ти. Б. Тодуров, очевидно, дуже боїться втратити своє феодальне князівство, якщо вирішив готувати лікарів бути його акторами"- резюмувала В. Супрун.

Міністр охорони здоров'я окремо зазначила, що заручниками ситуації стали не тільки активісти С14 від однієї з яких Б.Тодуров вимагав видалити відеозапис раніше проведеного "тренінгу", але і весь медичний персонал клініки.

"Б. Тодуров фактично сам тримав в заручниках не тільки активістів, а й весь медичний персонал, не випускали з приміщення, як рабів ... Так само Б. Тодуров використовує і пацієнтів, ставить під загрозу їхнє життя і прикривається цим, хоча власноруч блокує нормальну роботу інституту".

Утримувані Б. Тодуровим активісти С14 викликали поліцію.

Міністр пообіцяла ретельно розібратися в сьогоднішніх подіях і вжити необхідних заходів.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА