09:20 15.12.2018

Капітан українського бронекатера "Нікополь" також назвав себе військовополоненим

2 хв читати
Капітан українського бронекатера "Нікополь" також назвав себе військовополоненим

Капітан затриманого біля Керченської протоки українського бронекатера "Нікополь" Богдан Небилиця заявив на допиті в ФСБ РФ, що вважає себе військовополоненим.

"Як і з іншими моряками, з Небилицею були проведені слідчі дії, ознайомили з декількома постановами про призначення експертиз. Також провели його допит, під час якого він заявив, що є військовополоненим", - повідомив "Інтерфаксу" (Interfax.ru) адвокат іншого обвинуваченого Микола Полозов.

Він зазначив, що за словами адвоката українського капітана Еміля Курбедінова, Б.Небилицю за час перебування в СІЗО "Лефортово" чотири рази з невідомих причин переводили в різні камери.

"Зараз сидить з людиною на ім'я Мухамед. Стосунки нормальні, але особливо не спілкуються", - резюмував адвокат.

Б.Небилиця став десятим моряком, який заявив, що вважає себе військовополоненим і відмовився визнавати свою провину.

Так, раніше відмовилися свідчити командир трьох затриманих українських кораблів Денис Гриценко, командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, офіцер Служби безпеки України Василь Сорока, командир судна "Бердянськ" Роман Мокряк, а також кілька моряків.

Також адвокати раніше відвідали поранених моряків. Вони відзначили, що їх підзахисні відчувають себе нормально і йдуть на поправку.

Як повідомлялося, ФСБ порушила кримінальну справу і висунула 24 українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

За рішенням судів Сімферополя і Керчі всі 24 моряка були арештовані до 25 січня 2019 року. У ніч на 30 листопада 21 військового перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор "Лефортово", ще трьох, поранених - до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

У Києві затриманих моряків називають військовополоненими.

Серед заарештованих: командир трьох затриманих кораблів ВМСУ Денис Гриценко, командири судна "Бердянськ" Роман Мокряк, буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, бронекатера "Нікополь" Богдан Небилиця, дивізіону суден забезпечення військово-морської бази "Південь" ВМС України Володимир Лісовий; співробітник СБУ Андрій Драч; члени екіпажів Юрій Без‘язичний, В'ячеслав Зінченко, Євген Семидоцький і Андрій Шевченко, Андрій Оприско, Сергій Цибізов, Юрій Будзило, Володимир Терещенко, Віктор Беспальченко, Володимир Варимез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліб, Владислав Костишин, Сергій Попов.

Поранення під час захоплення силовиками трьох суден ВМСУ поблизу протоки отримали співробітник СБУ Василь Сорока, а також члени екіпажів Андрій Артеменко і Андрій Ейдер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА