14:28 15.12.2018

Об'єднавчий собор зі створення Помісної Православної церкви України розпочався у Києві – сайт УПЦ-КП

1 хв читати
Об'єднавчий собор зі створення Помісної Православної церкви України розпочався у Києві – сайт УПЦ-КП

У Києві 15 грудня вранці почався об'єднавчий православний собор, в якому беруть участь церковні ієрархи, священики і миряни, повідомляє прес-центр Української православної церкви Київського патріархату.

Як повідомляється в суботу на сайті УПЦ КП, церковні ієрархи, священики і миряни представляють три православні церкви, які нині існують в Україні: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату).

"Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перед початком собору в храмі Малої Софії була відслужена Божественна літургія, після чого відбулася реєстрація учасників об'єднавчого собору.

У агентства "Інтерфакс-Україна" немає інших підтверджень інформації про початок собору.

Як повідомлялося, на об'єднавчому соборі в Києві українські православні ієрархи заснують Помісну православну автокефальну українську церкву, затвердять її статут і оберуть предстоятеля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА