20:06 15.12.2018

У Міноборони Німеччини заявили про намір придбати новий літак для Меркель

1 хв читати
У Міноборони Німеччини заявили про намір придбати новий літак для Меркель

Міністерство оборони Німеччини має намір купити новий літак для канцлера країни Ангели Меркель, після того як її лайнер зламався перед польотом на саміт G20 в Аргентину. Про це газеті Bild розповіла міністр оборони Урсула фон дер Ляєн.

"Прикро, що канцлер запізнилася на G20. Щоб таке не повторювалося, ми збільшимо чисельність екіпажів і вивчимо питання закупівлі ще одного або двох літаків для польотів на далекі відстані", - сказала вона.

За даними видання, Міноборони Німеччини надав свої плани уряду на засіданні, що відбулося минулої середи, 12 грудня. Кабінет міністрів розглядає можливість купити літаки типу A330 або A350, вартість яких становить від € 200 млн до € 300 млн. Міністр оборони сказала газеті, що кошти мають бути виділені з федерального бюджету.

Саміт G20 проходив у Буенос-Айресі з 30 листопада до 1 грудня. Тоді, коли Ангела Меркель збиралася вилетіти до Аргентини, в урядового лайнера виникли технічні проблеми. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Кельна. В результаті канцлер пропустила початок саміту, так як їй довелося вилетіти пізніше звичайним рейсом авіакомпанії Iberia.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА