22:33 15.12.2018

Адвокати зустрінуться з рештою затриманих українських моряків до Нового року

2 хв читати
Адвокати зустрінуться з рештою затриманих українських моряків до Нового року

Адвокат Микола Полозов повідомив про утруднений доступ адвокатів в московському СІЗО "Лефортово", де містяться затримані в Керченській протоці українські моряки, в зв'язку з чим до Нового року зустрічі будуть обумовлені графіком слідчих дій.

"В силу об'єктивних причин, зокрема особливостей організації роботи ізолятора, в "Лефортово" утруднений доступ адвокатів", - сказав він "Інтерфаксу".

Таким чином, протягом двох наступних тижнів усі адвокати зможуть побачитися з рештою моряків, дізнатися про їхній стан, наявність або відсутність у них усього необхідного, а також з'ясувати їхню позицію, додав М.Полозов.

За його словами, напередодні член екіпажу рейдового буксира "Яни Капу" Володимир Лісовий заявив своєму адвокату, що "вважає себе військовополоненим". М.Полозов уточнив, що зустріч, як і з іншими моряками, відбувалася в кабінеті слідчого в Слідчому управлінні ФСБ РФ до початку слідчих дій.

"Володимир почуває себе добре, ніяких скарг або прохань не висловлював. Передачу йому віддали. За його словами, він наразі не має потреби ні в чому", - резюмував адвокат.

Таким чином, В.Лісовий став 11 з 24 затриманих українських моряків, який офіційно заявив, що вважає себе військовополоненим і відмовився визнавати свою провину.

Раніше відмовилися від надання свідчень командир трьох затриманих кораблів Денис Гриценко, командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, офіцер Служби безпеки України Василь Сорока, командир судна "Бердянськ" Роман Мокряк, командир бронекатера "Нікополь" Богдан Небилиця і ще кілька моряків.

Також адвокати раніше відвідали поранених моряків. Вони відзначили, що їхні підзахисні почуваються нормально і йдуть на поправку.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили поблизу Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали в Керч.

24 українця, що знаходилися на захоплених суднах ВМС ЗСУ, були арештовані за рішенням судів Сімферополя і Керчі (окупованого Росією Криму) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонених моряків етапували в Москву в СІЗО "Лефортово", а троє поранених під час обстрілу суден російськими силовиками - містяться в медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА