11:40 16.12.2018

У Михайлівському Золотоверхому соборі проходить перша літургія митрополита всієї України Єпіфанія

2 хв читати
У Михайлівському Золотоверхому соборі проходить перша літургія митрополита всієї України Єпіфанія

Перша літургія новообраного предстоятеля Православної церкви митрополита Київського і всієї України Єпіфанія проходить у неділю, 16 грудня, в Михайлівському Золотоверхому соборі Києва.

Відеозапис, на якому відображена частина Літургії, опублікував у неділю на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" адміністратор офіційного сайту Михайлівського Золотоверхого монастиря, священик УПЦ Іван Сидор.

"Перша літургія новообраного предстоятеля Української православної церкви блаженнішого Єпіфанія, митрополита Київського і всієї України в Михайлівському Золотоверхому соборі", - говорить зроблена приписка до опублікованого відео.

Про те, що в у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва о 10.00 неділі відбудеться перша літургія предстоятеля Православної церкви митрополита Київського і всієї України Єпіфанія повідомляв голова інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, президент України Петро Порошенко на Софійській площі оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка щойно відбулася у Святій Софії", - сказав президент, звертаючись до людей, які зібралися біля храму Св. Софії в Києві в суботу.

В об'єднавчому Соборі взяли участь церковні ієрархи, священики і миряни, які представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату).

"Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян", - йшлося в повідомленні на сайті УПЦ (КП).

Предстоятелем помісної автокефальної православної церкви в Україні був обраний Єпіфаній (Думенко). П.Порошенко заявив, що поїде в Константинополь (Стамбул) разом з новообраним предстоятелем Православної церкви в Україні митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм для отримання Томосу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА