11:42 16.12.2018

Офіційна назва новоствореної Церкви - Православна Церква України, очолив її Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України

2 хв читати
Офіційна назва новоствореної Церкви - Православна Церква України, очолив її Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України

Офіційна назва новоствореної об'єднаної Православної церкви - Православна Церква України, предстоятель носитиме ім'я Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України, повідомив глава інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Офіційна назва згідно зі Статутом - Православна Церква України. Також можна вживати УПЦ (не плутати з МП)", – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу ввечері.

Також Є.Зоря повідомив, що згідно зі Статутом ім'я Предстоятеля УПЦ "підноситься у всіх храмах Церкви за формулою "Блаженнішого Єпіфанія, Митрополита Київського і всієї України".

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, президент України Петро Порошенко на Софійській площі оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка щойно відбулася у Святій Софії", - сказав президент, звертаючись до людей, які зібралися біля храму Св. Софії в Києві в суботу.

В об'єднавчому Соборі взяли участь церковні ієрархи, священики і миряни, які представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату).

"Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян", - йдеться в повідомленні на сайті УПЦ (КП).

У першому турі в бюлетенях були імена всіх архієреїв за винятком Філарета, що раніше очолював УПЦ-КП, і глави УАПЦ Макарія. У другий тур вийшли два представники УПЦ-КП - Митрополит Переяславський і Білоцерківський Єпіфаній (Думенко) і митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич), і представник УПЦ (МП) – митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький). За інформацією джерел агентства "Інтерфакс-Україна" митрополита Михайла настійно просили зняти свою кандидатуру перед другим туром, що він згодом і зробив.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" архієпископ Євстратій (Зоря), митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) на об'єднавчий Собор прийшли з представником кліру і мирянином.

Предстоятелем помісної автокефальної православної церкви в Україні був обраний Єпіфаній (Думенко). П.Порошенко заявив, що поїде в Константинополь (Стамбул) разом з новообраним предстоятелем Православної церкви в Україні митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм для отримання Томосу.

Патріарх Філарет(Денисенко), що очолював раніше Українську Православну Церкву Київського Патріархату, стане першим членом Синоду помісної церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА