13:41 16.12.2018

Загиблий під час аварії Су-27 на Житомирщині льотчик добре знав машину і виконував вправи на пілотаж у складних метеоумовах

2 хв читати
Загиблий під час аварії Су-27 на Житомирщині льотчик добре знав машину і виконував вправи на пілотаж у складних метеоумовах

Минулої суботи, 15 грудня, на Житомирщині в районі проведення польотів армійської авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувалися за встановленого мінімумі погоди і льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах, повідомляють у прес-центрі Командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсом бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився, коли заходив на посадку між дальнім і переднім приводом аеродрому Озерне", - йдеться в оприлюдненому на сторінці прес-центру Командування ПС ЗСУ в соцмережі Фейсбук в неділю вдень повідомленні.

В інформації зазначається, що розбився Су-27 з бортовим номером "55" 1987 року випуску, що "є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України".

У 2016 році даний літальний апарат пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод "Мотор" 8 квітня 2016 р.

"Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - додають у прес-центрі Командування ЗС.

Наразі всі обставини події з'ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців Повітряних сил ЗС України, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, під час заходження на посадку за 2 км від аеродрому Озерне Житомирської області розбився військовий літак-винищувач Су-27, бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435.

Під час аварії багатоцільового винищувача загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА