08:07 17.12.2018

У Білому домі США готуються до призупинення роботи уряду через суперечки про кордон

2 хв читати
У Білому домі США готуються до призупинення роботи уряду через суперечки про кордон

Американський Білий дім і низка федеральних відомств почали завчасну підготовку до можливого призупинення роботи уряду через відсутність розуміння між демократами і республіканцями з питання безпеки кордону, пише "Вашингтон пост".

Видання зазначає, що призупинення роботи низки установ може відбутися 22 грудня, за три дні до католицького Різдва, якщо республіканцям на чолі з Дональдом Трампом не вдасться порозумітися з демократами навколо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Так, представники Демократичної партії США не згодні з пропозицією республіканців виділити $ 5 млрд на реалізацію проекту. "Ми плануємо зробити все необхідне для будівництва стіни на кордоні", - заявив в інтерв'ю Сі-Бі-Ес старший радник Білого дому Стівен Міллер.

Водночас лідер меншості в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що президент США Д.Трамп "не отримає стіни в будь-якій формі". Демократи пропонують закласти на будівництво загород і бар'єрів $ 1,3 млрд.

Відповідно до думки аналітиків, опитаних виданням, може йтися про часткову, а не повну зупинку роботи уряду, яка торкнеться правоохоронних установ, установи з питань нацбезпеки, і вона може тривати кілька днів, а то й тижнів.

Раніше цього тижня Д.Трамп пригрозив лідерам Демократичної партії призупиненням роботи уряду під час зустрічі, присвяченій будівництву стіни на кордоні з Мексикою.

"Якщо у нас не буде безпеки на кордоні, ми зупинимо роботу уряду", - заявив Д.Трамп на відкритій для преси зустрічі з лідером демократів в сенаті Чаком Шумером і лідером демократів в палаті представників конгресу США Ненсі Пелосі.

У відповідь Ч.Шумер і Н.Пелосі закликали президента знайти інше рішення, а Ч.Шумер зазначив, що "не слід зупиняти роботу уряду через розбіжності".

Державне фінансування низки відомств у США припиняється 21 грудня. Призупинення роботи уряду в США відбувається, коли Конгрес не приймає або президент не підписує законопроект про асигнування для роботи міністерств, відомств і програм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА