08:26 17.12.2018

Українські військовослужбовці вирушили в Косово

1 хв читати

Українські військові інженери вирушили в Косово для виконання завдань у складі багатонаціональних сил KFOR, де протягом шести місяців будуть виконувати завдання з розмінування і налагодження інфраструктури в складі сил KFOR, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Уперше з 2005 року військовослужбовцям нашої частини випала честь брати участь в подібних міжнародних миротворчих місіях. Ми готувалися дуже ретельно і переконані, що висока професійна робота українських фахівців укотре продемонструє світу і державам-членам НАТО, що Україна надійний партнер", - зазначив командир полку Дмитро Овсянников.

Командир українського національного контингенту майор Сергій Ковальчук зазначив, що відбір був дуже ретельним. Головними критеріями відбору до контингенту були досвід участі в бойових діях, відмінна професійна підготовка, знання іноземних мов і відсутність попередніх миротворчих місій.

У відомстві також зазначають, що всі військовослужбовці отримали навички спілкування з місцевим населенням Косово. Крім того, пройшли навчання з надання невідкладної медичної допомоги.

"Першим завданням українських військовослужбовців у складі багатонаціональних сил KFOR у Косово буде підготовка до відновлення однієї з магістральних доріг, яка проходить між важливими пунктами інфраструктури регіону. Це цілий комплекс робіт, як з розмінування, так і з підготовки майданчиків для роботи важкої дорожньої техніки", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА