13:41 17.12.2018

Основною країною призначення для торгівлі людьми з України залишається Росія - дані МОМ

2 хв читати
Основною країною призначення для торгівлі людьми з України залишається Росія - дані МОМ

Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України, свідчать дані представництва Міжнародної організації міграції (МОМ) в Україні.

Згідно з даними, оприлюдненими в понеділок у Києві під час експертної дискусії на тему протидії пов'язаним із торгівлею людьми злочинам, представництво МОМ в Україні в першій половині 2018 року встановило і надало допомогу 582 українцям, постраждалим від торгівлі людьми, трудової та сексуальної експлуатації.

"Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України: 57% випадків за шість місяців 2018 року (61% у 2017 році). На другому місці - країни-члени Європейського Союзу, звідки повернулися 23% потерпілих (як і в 2017 році)", - йдеться в прес-релізі представництва МОМ.

74% потерпілих від торгівлі людьми в ЄС українців, згідно з даними МОМ, постраждали в Польщі, 26% - Італії, Німеччині, Іспанії, Словенії, Нідерландах і низці інших країн. Також країнами призначення для торгівлі українцями були Туреччина, ОАЕ, Ізраїль, Білорусь, Корея.

Щодо українців, постраждалих від внутрішньої торгівлі людьми, то показник не змінився порівняно з минулим роком: 12,5% зазнали трудової та сексуальної експлуатації в Україні. "Ці дані також включають сімох потерпілих від трудової експлуатації на територіях Донецької та Луганської областей, непідконтрольних уряду України", – уточнили в представництві МОМ.

Що стосується гендерного розподілу потерпілих від торгівлі людьми, то більшість -59% - чоловіки, причому половина з них віком до 35 років.

Абсолютна більшість тих, хто зазнав трудової експлуатації (84%), має вищу або технічну освіту, 60% із них - з обласних і районних центрів, що, як наголошують у МОМ, свідчить про загальне погіршення економічної ситуації в Україні.

Вербували в трудове рабство в 78% випадків українців на місцевому рівні, за допомогою особистого контакту.

"Середня тривалість експлуатації становила два місяці, після чого постраждалим дозволяли залишити місце експлуатації або вони втікали", - зазначають у представництві МОМ.

У представництві міжнародної організації наголошують, що, як і раніше, абсолютна більшість потерпілих від торгівлі людьми українців зазнала трудової експлуатації (84,6%).

Кількість кримінальних проваджень щодо злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, зареєстрованих Нацполіцією, значно збільшилася за шість місяців 2018 року - 188 справ проти 144 за січень-червень 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА