14:41 17.12.2018

Карпачова в Москві запропонувала повернути в Україну поранених моряків як вияв милосердя

2 хв читати
Карпачова в Москві запропонувала повернути в Україну поранених моряків як вияв милосердя

Віце-президент Європейського інституту омбудсмена (ЄІО), екс-уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова з трибуни Ради Федерації Російської Федерації звернулася із закликом повернути утримуваних у московських СІЗО поранених українських моряків на батьківщину.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Н.Карпачової, виступаючи 14 грудня в Раді Федерації на конференції, присвяченій 70-річчю Загальної декларації прав людини, Н.Карпачова звернулася до учасників із проханням продовжити процес діалогу за посередництва ЄІО та як гуманістичний крок і вияв милосердя невідкладно розглянути питання повернення поранених українських моряків.

Було також порушено питання про долю капітанів риболовецьких суден "Норд" та ЯМК-0041, які вже багато місяців очікують свого повернення додому.

Зазначено, що на цій конференції було керівництво та сенатори Ради Федерації РФ, голова Ради з прав людини при президенті Росії, керівництво Громадської палати РФ, заступник генпрокурора РФ, уповноважений з прав людини РФ та уповноважені з прав людини в суб'єктах РФ, а також представники правозахисних і волонтерських організацій Росії.

У повідомленні наголошується, що голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов одразу публічно звернувся до Н.Карпачової з проханням невідкладно допомогти в наданні необхідної кваліфікованої медичної допомоги військовополоненому громадянину РФ Олексію Седікову, який перебуває в одній з українських колоній та "в якого після п'яти поранень ноги розвинувся запальний процес із загрозою гангрени".

Н.Карпачова також попросила омбудсмена Москви Тетяну Потяєву оперативно передати українським морякам привезені нею 24 листи від рідних. "Вона також звернулася з проханням витребувати з медчастинии СІЗО "Матроська тиша" розширені медичні довідки про стан здоров'я щодо кожного з трьох поранених моряків, бо довідка, видана медчастиною 7 грудня, була настільки загальною, неначе в усіх трьох одне захворювання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Н.Карпачова попросила взяти під особливий контроль стан одного з українських моряків, що страждає на цукровий діабет.

Віце-президент ЄІО також порушила питання про якнайшвидше надання можливості короткострокових побачень для родичів українських моряків. Як роз'яснив начальник ФСВП м. Москви Сергій Мороз, для цього необхідно направити письмове звернення до Слідчого управління ФСВП РФ для отримання згоди слідчого. Після позитивної відповіді необхідно звернутися до керівництва СІЗО, яке зобов'язане надати таке побачення протягом трьох діб.

Н.Карпачова під час візиту також зустрілася з в. о. посла України в РФ Василем Покотилом і українськими консулами.

Крім того, вона провела низку зустрічей із парламентарями, керівниками деяких комітетів Державної думи РФ та Ради Федерації Федеральних зборів РФ щодо необхідності деескалації ситуації в Азовсько-Чорноморському басейні та захисту прав конкретних людей, що стали заручниками і жертвами цього конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА