16:29 17.12.2018

Аваков: Ми готові до наземної агресії РФ

2 хв читати
Аваков: Ми готові до наземної агресії РФ

У разі наземної агресії Російської Федерації проти України воєнний стан буде продовжено і українська сторона мобілізує всі доступні сили для відбиття нападу, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми перебуваємо в ситуації воєнного стану, в очікуванні, чи триватимуть агресивні дії з боку Росії. Для нас дуже важливо бути готовими до будь-яких агресивних дій, які можуть бути з боку противника. Якщо противник зробить наземну агресію щодо України, воєнний стан буде продовжено, ми мобілізуватимемо усі сили. Для України це буде дуже складний виклик, але для путінської Росії це буде катастрофа. Маваи готові до таких викликів в повному обсязі", - сказав А.Аваков у понеділок під час відвідування Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби України, повідомляє прес-служба МВС.

Водночас міністр висловив сподіванняя, що наземної агресії проти України з боку Росії не відбудеться: "Я дуже сподіваюся, що цього не станеться, військовий стан завершиться до нового року і зусиллями дипломатів ми повернемо окуповані території".

Глава МВС наголосив, що останні п'ять років і прикордонники, і Нацгвардія, і поліція, і ДСНС перебувають у напруженому стані, але передусім напружені прикордонники.

"У нас не стандартна, гібридна ситуація. Ми маємо розвивати прикордонні підрозділи, що перебувають по суті всередині країни поряд з окупованими територіями. Функція пропуску наших громадян через лінію розмежування не проста, тут багато і оперативної роботи і додаткових функцій. І МВС має забезпечувати компетентну роботу кожного з вас", - зазначив А.Аваков.

За словами міністра, вже з 1 січня 2019 року в середньому на 30% буде підвищено заробітну плату прикордонників. А Донецько-Луганське регіональне управління для специфічного контролю над прикордонною ситуації отримає вертольоти Airbus, які вже зовсім скоро почнуть надходити до України.

До складу Донецько-Луганського регіонального управління, що функціонує вже більше року, входять Лисичанський, Краматорський, Донецький прикордонні загони, які виконують завдання щодо стримування і відбиття збройної агресії з боку російсько-окупаційних військ уздовж смуги безпеки протяжністю понад 400 км за лінією розмежування, охороняють 88 км державного кордону на узбережжі Азовського моря і контролюють надводну обстановку в акваторії Азова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА