19:44 17.12.2018

Порошенко сподівається на швидке рішення Верховного Суду про повернення аеропорту "Дніпро" державі

3 хв читати
Порошенко сподівається на швидке рішення Верховного Суду про повернення аеропорту "Дніпро" державі

Президент України Петро Порошенко розраховує, що до кінця поточного року Верховний Суд ухвалить рішення про повернення до державної власності аеропорту міста Дніпра, який у результаті приватизації компанії "Дніпроавіа" свого часу опинився під контролем пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським структур.

"Я не виключаю, що найближчим часом може бути рішення Верховного Суду, яке, я сподіваюся, буде об'єктивним - про повернення державі аеропорту міста Дніпра", - сказав П.Порошенко на зустрічі з викладачами та студентами вищих навчальних закладів у понеділок у Дніпрі.

Він зазначив, що повернення аеропорту до державної власності дасть змогу залучати на його будівництво державні інвестиції.

"І я буду дуже щасливий, якщо це станеться цього року", - наголосив П.Порошенко.

Він нагадав, що державний бюджет України на 2019 рік передбачає цільові кошти на проектування та будівництво нового сучасного міжнародного аеропорту "Придніпров'я", альтернативного наявному аеропорту Дніпра.

П.Порошенко під час зустрічі також піддав різкій критиці екс-власників ПриватБанку, найбільшими з яких були І.Коломойський і Геннадій Боголюбов.

"Дніпру добре відомо, які банки і хто розікрав. Державі треба було докапіталізувати "Приват" на суму 150 млрд для того, щоб не постраждав жоден громадянин (а їхня кількість була 21 млн), і завжди власники шантажували владу та людей, що, щойно нас зачепите, обурений народ, вкладники ПриватБанку", змете владу. Ні, роботу цього "пилососа" треба було зупинити", - заявив глава держави.

Наприкінці березня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про рішення господарського суду за поданням Дніпропетровської облпрокуратури про повернення державі 94,57% акцій ПАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа", яке управляє аеропортом Дніпра і якому належить його термінал. Цей пакет акцій було приватизовано в 2009 році приблизно за 28 млн грн. За заявою прокуратури, інвестор "не виконав пункти договору та концепцію післяприватизаційного розвитку "Дніпроавіа" про передання державі штучної злітно-посадкової смуги, радіомаячної системи та земельних ділянок, на яких вони розташовані, для створення на їхній базі державного підприємства, а також не сплатило суму інвестицій в розмірі 739 млн грн".

Міський голова Дніпра Борис Філатов навесні 2017 року звернувся до керівництва держави з проханням допомогти в демонополізації місцевого аеропорту, який "належить приватному власнику, що зловживає монопольним становищем". На початку цього року про готовність інвестувати в аеропорт заявив український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський, який раніше здійснював реконструкцію міжнародного аеропорту "Харків". За його словами, він готовий зайнятися проектом за умови інвестицій держави в реконструкцію злітно-посадкової смуги. У червні цього року О.Ярославський повідомив про врегулювання всіх спірних моментів із бенефіціаром аеропорту Дніпра.

Водночас Верховна Рада з ініціативи президента та уряду у держбюджеті-2019 передбачила 200 млн грн на будівництво нового аеропорту "Придніпров'я" на кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей у м. Соленому (Дніпропетровська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА