20:35 17.12.2018

Протестуючі в Будапешті спробували пробитися до будівлі громадського телебачення

2 хв читати
Протестуючі в Будапешті спробували пробитися до будівлі громадського телебачення

Спробу прориву в офіс громадського телебачення MTVA здійснили в понеділок протестуючі в Будапешті.

Два незалежних парламентарія Акош Хадхазь і Бернадетт Сель, що беруть участь у протестах, оприлюднили відеозапис, на якому відображені співробітники охорони офісу MTVA в Будапешті, що заважають їм потрапити всередину.

Парламентарії відзначають, що намагалися пройти в будівлю телеканалу для оприлюднення петиції про скасування нововведень до трудового законодавства. Вони наполягають на тому, що охорона телеканалу перешкоджала реалізації законних прав парламентаріїв на вільний доступ до громадських організацій та участь у передачах громадського телерадіомовлення.

"Це не приватний телеканал правлячої партії Фідес - Національної громадської спілки, це телебачення угорського народу, яке фінансується за рахунок податків", - заявляють парламентарії на опублікованому в соцмережах відео.

Після невдалої спроби проникнути в офіс телеканалу протестувальники звернулися в поліцію.

У ніч на понеділок в Будапешті відбулась чергова акція протесту проти дій уряду Віктора Орбана, зокрема, проти низки положень нещодавно схваленого трудового законодавства. Ця акція стала вже четвертою за останній тиждень.

Учасники акції висловлюють своє невдоволення законом, що передбачає збільшення кількості допустимих понаднормових годин до 400 на рік. Протестуючі називають його "рабським законом".

Окрім того, акції проходять і в знак протесту проти прийнятого минулого тижня закону про створення нових судів в адміністративних справах, які перебуватимуть під контролем уряду країни. До повноважень нових інстанцій входитиме розгляд питань, пов'язаних з виборчим процесом, протестами і корупцією. Критики цієї ініціативи вважають, що уряд буде намагатися призначати суддів, лояльних керівництву країни.

Спостерігачі відзначають, що подібні демонстрації в Угорщині нагадують акції протесту руху "жовті жилети", які тривають вже більше місяця у Франції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА