21:23 17.12.2018

Оголошені синодом УПЦ (МП) заборони щодо митрополитів Олександра і Симеона не канонічні

2 хв читати
Оголошені синодом УПЦ (МП) заборони щодо митрополитів Олександра і Симеона не канонічні

Глава інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) роз'яснив, що заборони, прийняті Синодом Української православної церкви (Московського патріархату) щодо учасників Об'єднавчого собору - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) та митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького), не мають канонічного значення.

"Заборони, оголошені синодом УПЦ (МП) щодо митрополитів Симеона і Олександра (Драбинка), не мають канонічного значення, адже згідно листів Вселенського Патріарха до них від 14.12.18 вони перебували під омофором Вселенського Патріарха і як такі 15.12 увійшли на Об'єднавчому соборі в єдину ПЦ України", - написав архієпископ Євстратій (Зоря) на сторінці у Фейсбуці в понеділок увечері.

Він уточнив, що з моменту обрання митрополита Київського і всієї України Епіфанія "всі вони в автокефальній помісній церкві України".

Як повідомлялося, синод УПЦ (МП) у понеділок відсторонив від посад митрополитів Симеона (Шостацького) і Олександра (Драбинка), які взяли участь у створенні об'єднаної Православної церкви України.

Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній заявив, що синод звільнив від керівництва єпархією і заборонив у священнослужінні митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонив священнослужіння і зняв з посади вікарного єпископа Київської митрополії митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Митрополит Олександр (Драбинко) на своїй сторінці в Фейсбуці в понеділок розмістив лист Вселенського патріарха Варфоломія (оригінал і переклад) від 14 грудня, в якому той, зокрема, вказує: "... ми прийшли до рішення ... прийняти Вас в юрисдикцію нашого Святішого Апостольського і Патріаршого Вселенського Престолу разом з Вашим непорочним кліром і благочестивим народом, звільняючи від будь-якої відповідальності, або звинувачення, або будь-якої іншої заборони, що накладається на Вас яким би то не було церковним органом, і повністю приймаючи все, що Ви робили як єпископ і пастир".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА